Buni Gabriella fazekas, keramikus

„Mai napig csodálattal tölt el, hogy egy darab rögből mi mindent lehet készíteni.” (Buni Gabriella)

Tamás László fazekas, a Népművészet Mestere egyik elhíresült mondata szerint, aki belenyúl az agyagba, az bele is ragad. Így történt ez Buni Gabriellával is. 1987 óta készíti az általa tervezett kerámiákat önálló műhelyében. A népi fazekas áruk mellett iparművészeti kerámia, használati- és díszkerámia egyaránt születik kezei alatt. A szorgalom, az alkotás vágya, a kísérletezés meghatározó jellemzője szakmai életútjának.

Elköteleződéséről, mesterségéről a következőket vallja:

„Buni Gabriella fazekas, keramikus vagyok. Kaposváron élek, és itt végeztem tanulmányaimat. Már fiatalon szerettem a kézműves tevékenységet. Tanárnak készültem, de elcsábított az agyag… Használati- és dísztárgyak  kerülnek ki kezeim alól,  amelyeket az Iparművészeti Lektorátus, valamint a NIT zsűrizett. Fontosnak tartom, hogy az általam készített kerámiák jól használhatóak legyenek, ugyanakkor tükrözzék a népi hagyományainkat… Érdekel az iparművészet is, főleg a mázakkal való kísérletezés.
A tanítás mégsem maradt ki az életemből,  elvégeztem a fazekas kismesterség szakoktatói képzést.

Játszóházi foglalkozásokat tartok az érdeklődőknek, valamint a mesterségemet bemutatókon népszerűsítem, remélve, hogy az érdeklődők kedvet kapnak ehhez a gyönyörűséges szakmához. Minden nap örömmel tölt el, hogy  ezt a  csodás mesterséget művelhetem nem csak a magam,  de mások gyönyörűségére is.”

Elérhetőségek:
Email: bunigabi@index.hu

Tel: +36-20/3168023