Szerényi Jánosné Gizus ásványékszer-készítő

„Célom, hogy az ékszereim hozzásegítsék viselőjüket a kiegyensúlyozott, boldog élethez.”

A kaposvári hölgyet sokan ismerhetik a városban.  Már 15 éve készíti egyedi ásványékszereit. A 2000-es évek elején élete úgy alakult, hogy megszokott munkájából kilépve új megélhetési forrás után kellett néznie. Balázs Kata (Bárdudvarnok), tehetséges fiatal designer, ékszerkészítő segített új célt, egy csodás világot felfedezni Gizus számára. Kata bevezette az ékszerkészítés rejtelmeibe, s a kezdetben hobbynak induló, „csak besegítek egy kicsit” elfoglaltságból hivatás lett.

Véletlenek sora és a töretlen kitartás jellemzi Szerényiné kézművessé válásának útját. Egy ismerőssel történt beszélgetés során született meg a terv, hogy a sokak által kedvelt bizsuk helyett tapasztalatát és szépérzékét ásványi kövek varázslatos világában formálja ékszerré. Folyamatos kísérletezés, tervezés, nem utolsó sorban tanulás rejtőzködik a csodás ásványékszerekbe zárva. Manapság egyre többen, hölgyek és a férfiak is előszeretettel hordanak ásványékszereket. Egyre többen keresik az ásványok gyógyító rezgését, de sokan egyszerűen csak a szépségük miatt választják. Gizus megbízható forrásból származó alapanyagokból készülő „portékái” között a klasszikus, letisztult stílus kedvelői is találnak kedvükre valót, és azok is, akik kifejezetten ezoterikus meggondolásból vásárolnak.

Az alkotó kedvence a delfinkőnek is nevezett csodálatos Larimar. A kékeszöld kő lelőhelye egyedül Dominika szigetén található. A tiszta tenger-energia, a napfény, az öröm és a belső boldogság köve. A szabadság, az önzetlenség, a gyermeki önfeledt játékosság és az őszinteség rezgéseit, a szeretet új energiáit sugározza ki magából. Ahogy Gizus jellemzi: léleksimogató kő. Finoman és észrevétlenül vezet, támogat, erősít, bátorságot és hitet adva gyógyít. Keressék Önök is saját léleksimogató kövüket Szerényiné Gizus egyedi ásványékszereiben a kaposvári nagypiacon és a városi nagyrendezvények kézműves vásárain.

Elérhetőségek:

Email: rigigi50@gmail.com

Tel: +36-30/4422140

Képek: