Szeptemberi események

Az Együd Árpád Kulturális Központ 2020. szeptember első felében egy olyan rendezvénysorozattal készül a kaposváriaknak, amellyel megpróbálja enyhíteni az elmaradt Miénk a város fesztivál hiányát. A szeptember 2. és 13. között tartó időszakban épp egy tucatnyi eseményre várjuk az érdeklődőket. Az összművészeti programsorozat összeállításánál törekedtünk arra, hogy mindenki találjon az érdeklődési körének megfelelőt. Örömünkre szolgál, hogy a programok többségét civil partnereinkkel együttműködésben valósítjuk meg, akik munkáját ezúton is köszönjük.

 

Szeptember 2-án, szerdán 17.00 órakor nyílik meg az Együd Árpád Kulturális Központ második emeleti kiállítóterében a Szabadművészeti Társaság „Értékes környezetünkre hangolódva” című kiállítása. A tárlatot megnyitja Nagy Erika tanár-népművelő. A kiállítás 2020. szeptember 26-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Szeptember 3-án, csütörtökön 18.30 órától a Szivárvány Kultúrpalotában látható a „Kárpátia – Magyarnak születtem” című film. A Kárpátia zenekar életműve a magyar történelem rock-enciklopédiája. A filmben az együttes tagjai, művészek, sportolók, barátok idézik fel egy-egy dal születését, vallanak múltunkról, jelenünkről. Gondolataikat több, mint 50 dalrészlet illusztrálja. A vetítés előtt a megjelenteket Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszönti. A film után lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre Bicskei Éva rendezővel. Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szivarvany@egyudkaposvar.hu e-mail címen lehet.

Szeptember 4-én, pénteken 12.30 órától 16.30 óráig “Együtt lenni jó” címmel tart kézműves foglalkozást a FICSAK Kaposvár Alapítvány Török Emőke, Kakas József és Csapó Angéla népművészek közreműködésével az Együd Árpád Kulturális Központban. Az eseményre a belépés díjtalan.

Szeptember 4-én, pénteken 17.00 órától Csurka Eszter Munkácsy-díjas képzőművész “Víz alatt született” című szobrának ünnepélyes átadására kerül sor az Együd Árpád Kulturális Központ első emeletén. Az alkotót és az alkotást Dr. Géger Melinda művészettörténész méltatja. Csurka Eszter alkotását az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajándékozta az intézménynek, azzal a céllal, hogy a kortárs műalkotások a társadalom minél szélesebb rétegeihez juthassanak el.

Szintén szeptember 4-én, pénteken kerül sor a Szigetvári Nemzetközi Művésztelep kiállításmegnyitójára a Vaszary Képtárban. A megjelenteket Dér Tamás alpolgármester és Dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti. A tárlatot Dr. Hóvári János, a Zrínyi Miklós Emlékbizottság elnöke nyitja meg. A kiállítással párhuzamosan, a sétálóutcán a Kapos ART “Álló lobogó és mozgóképek” című jubileumi művész-zászló kiállítását tekinthetik meg a járókelők.

 

„Kulturális Piac” címmel helyi kézművesek, kistermelők várják portékájukkal szeptember 5-én, szombaton 13.00 órától 17.00 óráig az érdeklődőket az Együd Árpád Kulturális Központban. Ezúttal személyesen is találkozhatnak azokkal a kaposvári, Kaposvárhoz kötődő alkotókkal, mesteremberekkel, akik az elmúlt hónapokban az Együd Árpád Kulturális Központ Facebook oldalának Kultpiac rovatában már bemutatkoztak. Egyedi alkotások, kézműves portékák mellett házi lekvár, méz, szörp, friss gyümölcsök és zöldségek várnak gazdájukra. Az esemény együttműködő partnere a Kaposvári Nagypiac Kft.

Szeptember 5-én 14.30 órától “Somogytól-Moldváig” – Hagyományok az “Összetartozás jegyében” címmel kerül megrendezésre a XII. Somogy Megyei HagyományőrzőTalálkozóaz Együd Árpád Kulturális Központ nagytermében. A rendezvény megtekintése ingyenes. A program megvalósításában együttműködő partnerünk a Somogy Megyei Néptáncszövetség. Az értékekben gazdag nap zárásaként 17.30 órától TiTi Táncház veszi kezdetét a Somogy Zenekarral, melyre szintén díjtalan a belépés.

 

 

Szeptember 13-án, vasárnap délután a könnyűzenéé lesz a főszerep a Vigasságok terén. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Köszönjük, Magyarország! program keretén belül három koncertre is várjuk a kikapcsolódásra vágyókat.

17.00 órától a Balkan Fanatik lép színpadra, ezúttal trió formában. Az együttes az elektronikus zenét keleti, balkáni és magyar folkelemekkel házasítja össze szerzeményeiben.

18.30 órától érkezik a Konyha zenekar. A zenekar vezetője, Szepesi Mátyás 2019-ben elnyerte „Az év szövegírója” Petőfi Zenei Díjat, idén Az év férfi előadói díj jelöltje, illetve a „Földrevaló”, mely 39. hete szerepel a hivatalos magyar slágerlistán, Az év videoklipje díj várományosa.

20.30 órakor kezdődik a Stardust koncertje. Az együttes zenéjében a 80-as évek klasszikus rockzenéjének szellemisége kel életre. A zenekar énekese Horváth Ákos, Charlie fia, gitárosa pedig a kaposvári Szabolcsi Bence.

A koncertekre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs link szeptember 1-től  szeptember 12-ig eléthető honlapunkon.  ITT

A WHO ajánlása szerint maszk viselése javasolt minden olyan helyen – így a fenti eseményeken is –, ahol nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása, azaz a védelmet jelentő 1,5 méteres távolság nem tartható.