Összefoglaló, a 2022. évi Csoóri Sándor Alap támogatásával megvalósított TiTi Táncházakról (CSSP-TANCHAZ-2022-0052)

A pályázati program megvalósításában részt vett a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ, a Somogy Táncegyüttes, az Együd Árpád Művészeti Iskola és a Somogy Zenekar. A támogatásnak köszönhetően, a táncházak 2022 októberétől havi rendszerességgel kerültek megrendezésre. Kárpát medence különböző tájegységeinek autentikus néptáncelemeit, néptánc – és népzene hagyományait elevenítették fel a Táncházak.

 

Technikai felépítése több generáció korosztályára lett kidolgozva. A közösségi alkalmakat levezető néptánc pedagógusok, valamint az élő zenét szolgáltató népzenei együttes tagjai, a gyermek, – ifjúsági és felnőtt korosztály életkori sajátosságaihoz alkalmazkodva állították össze – irányították a táncházi folyamatot. Nem választották el élesen a különböző korosztályokat azért, hogy biztosítsák annak a lehetőségét, hogy a fiatalok tudják megfigyelni és „ellesni” a felnőttek tánctudását, – viselkedését, – stílusát, – hangulatát.

 

A táncházak bármilyen generációjú és tánctudású résztvevő számára nyitott formát képviseltek. Kiváló közösségi teret nyújtott a barátokkal való találkozáshoz. Az összetett életkorú és tánctudású résztvevők közös szórakozását szolgálta a táncház sorozat, mely Kaposváron hagyománnyá vált, s mely hagyományt szeretnénk a jövőben is fenntartani. A pályázati program az előzetes terveknek megfelelően megvalósult.

Galéria a Facebookon