Az öt elem harmóniája

Török Enikő festőművész kiállításának megnyitója Döme Zsuzsa könyvbemutatójával egybekötve.
Az alkotó, Török Enikő így mutatja be a kiállítást:
A mostani kiállítás több éves kísérletezés eredménye. Üvegen új struktúrákat alakítottam ki többféle technikát ötvözve. A pandémia új helyzetet hozott és változtattam a képeim mondanivalóján.
Eddig a gyönyörködtetés volt a célom a munkásságommal, felhívni a figyelmet az élet apró szépségeire. Most pedig a színekkel, a témával az emberiség, emberek gyógyulásáért szeretnék tenni. Az 5 elem harmóniája, mely üzenetet a képeim hordozzák, remélem, hozzájárul ehhez. A keleti gyógyászatban ennek nagy hagyománya van. A kínai gyógyításban a sárga császár koráig kanyarodhatnánk vissza. Az indiai és tibeti, de más kultúrában is rendkívüli jelentőséget tulajdonítanak az elemeknek. Az elnevezés különböző lehet, a lényeg az, hogy mindennek megvan a maga szerepe, létjogosultsága a világ rendjében.
Döme Zsuzsa 1951. november 8-án születt Szombathelyen. Több mint negyven évig tanította a középiskolás nemzedéket, diákszínpadot is vezett.
Írt már jeleneteket, forgatókönyveket, verseket, de pumi kutyájuk kalandjait is megörökítette. A megnyitó után az alkotó gyerekverseit és humoros prózáit ismerhetik meg a résztvevők.

dátum

2021. november 26.

időpont

17:00

helyszín

Együd Árpád Kulturális Központ 2. em. kiállítótér
kategória