Hevesi Krisztina Kaposváron! Mitől lesz tartós a párkapcsolat?

A nagyszerű humoráról és extravagáns stílusáról is ismert lélektani szakember, Dr. Hevesi Krisztina estjén arról lesz szó, mit tehetünk azért, hogy hosszú távon is jól, örömtelien, kiegyensúlyozottan működjön a párkapcsolatunk, és meg tudjunk küzdeni a természetes módon jelentkező nehézségekkel, problémákkal, hullámvölgyekkel.

Dr. Hevesi Krisztina különleges egyénisége a kortárs hazai pszichológiának: a feltűnő megjelenés, a mindenkivel szót értő vidámság és könnyedség mögött egy rendkívül alaposan felkészült, keményen dolgozó szakember áll, aki missziójának tekinti, hogy minél többekhez elvihesse azokat az alapvetően fontos ismereteket, amelyek a jó párkapcsolathoz és az egészséges, örömteli szexuális élethez szükségesek. Az ELTE egyetemi oktatójaként és több népszerű könyv szerzőjeként állítja, hogy a párkapcsolatokról, a szerelemről, a szexről ma már sokkal több információ áll rendelkezésre, mint amennyi benne van a köztudatban, márpedig ha ezekkel jobban tisztában lennénk, számos probléma megoldása könnyebbé (egyáltalán: lehetségessé) válna, sok felesleges konfliktusba nem is mennénk bele, és nem ugranánk szét az első nehézségek jelentkezésekor. Bár ma már jóval többet beszélünk ezekről a dolgokról, mint korábban, rengeteg téves hiedelem kering még mindig a köztudatban, melyek csak nehezítik a helyzetünket. Érdemes tehát mindazt megtudni a témáról, amit ma a pszichológia is érvényesnek ismer el, és kutatásokkal igazol, mert így sokkal jobb esélyekkel indulhatunk, ha hosszú távon is jól működő párkapcsolatot szeretnénk.

Dr. Hevesi Krisztina rávilágít, hogy gyakran egészen könnyen kivitelezhető, aprónak tűnő gesztusokon múlik egy párkapcsolat minősége és tartóssága, ám ha ezek elmaradnak, elégedetlenné és csábíthatóvá válunk, sebezhető lesz a szövetségünk. Ekkor már olyan problémák jelentkeznek, amelyeket nehezebb megoldani – sokkal célszerűbb megelőzni őket. Előadásában persze arra is kitér, mit tehetünk, ha már baj van, és megmutatja azokat a ma jellemző veszélyforrásokat is, amelyekre mindenképpen figyelnünk kell – ilyen például az időhiány, a virtuális világ, a pornó.

A neves szakember a komoly témákat könnyed előadásmóddal, jó humorral, szórakoztató történetekkel oldja, hogy az együtt töltött idő ne csak hasznos legyen, hanem igazán érdekes és élvezetes is.

 

Jegyek már kaphatók online, a www.nyitottakademia.hu oldalon és személyesen, a Szivárvány Kultúrpalota jegypénztárában.

dátum

2018. november 16.

Jegyár

2300 Ft

helyszín

Szivárvány Kultúrpalota
kategória