Minden élet számít

Rendhagyó ismeretterjesztő előadás az állatok világnapja alkalmából!
Helyszín: Együd Árpád Kulturális Központ (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.)
Időpont: 2022. október 4. (kedd) 9.30 és 11.00 óra
A program időtartama 40-45 perc.
Izgalmas, elgondolkodtató, látványos interaktív előadás és bemutató a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével.
Az Együd Árpád Kulturális Központ és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös, interaktív előadással és bemutatóval hívja fel a figyelmet a felelős együttélés, a gondoskodó állattartás fontosságára.
Az állatok világnapja alkalmából kerül levetítésre az a kisfilm, melyet a somogyi tűzoltók állatmentései során készült felvételekből állított össze a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kaposvári Együd Árpád Kulturális Központban tartott rendezvényen a tűzoltók a mentések részleteibe is beavatják a gyerekeket.
A katasztrófavédelem munkatársai beszélnek a közel sem veszélytelen beavatkozásokról, hiszen az ijedt állat akár meg is haraphatja, rúghatja, szúrhatja, csípheti a mentésére siető tűzoltót. Az állatok számos esetben emberi gondatlanság miatt kerülnek bajba. Az is kiderül a beszélgetés során, hogy kell-e tűzoltót hívni, ha a macska felmászik a fa tetejére. Sőt arról is hallhat az ifjúság, hogyan mentettek szarvast a tűzoltók egy halastó beszakadt jegéről, őzbakot a kerítés rácsai közül, kútba esett kutyákat és macskákat, mi több, egy áradás során babja jutott 300 birka mentésének részleteibe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.
A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az időpont megjelölésével (9.30, vagy 11.00 óra), a résztvevők létszámának és életkorának feltüntetésével 2022. szeptember 30-ig a következő email címen lehet: berlik.maria@csiky.hu
További tájékoztatás 0630/813 6521

dátum

2022. október 04.

időpont

09:30

helyszín

Együd Árpád Kulturális Központ
kategória