Népviselet napja

 “Múltunk a jelenben, egy nap népviseletben”

Április 24-én immár hatodik alkalommal ünnepeljük a Népviselet napját.

2015-ben az akkor 24 éves Hrágyel Dóra indított magánkezdeményezést egy Facebook esemény keretében azzal a céllal, hogy évente legalább egy napon a szokásos hétköznapi ruhát díszítsük, kombináljuk népviseleti elemekkel.

Az Együd Árpád Kulturális Központ is csatlakozott az „Egy nap népviseletben – 2020” eseményhez. Mutassuk meg, milyen csodás viseleteink vannak!

Vedd fel a pörgős szoknyád, a rokolyát, kerekíts magadra kendőt, mellényt, húzz csizmát és tégy kalapot! Vagy csak fonj hajadba szalagot…

Készíts fotót magadról, családtagjaidról! A kérésünk, hogy ruházatodban, hajviseletedben (hajrá lányok, asszonyok!) legyen látható valamely eleme a népviseletnek. Válaszd ki népviseleted egy darabját (szoknya, mellény, blúz/ing vagy csak egy pántlika….) és vedd fel egy mai ruhával kombinálva. Bátrabbak teljes viseletben is lehetnek a nap folyamán.

A fotót április 23-ig küldd el a karpov.andras@egyudkaposvar.hu email címre!

A beérkezett képeket április 24-én facebook oldalunkon és a honlapon is megjelentetjük.

Mi így ünneplünk! Bár a vírus ajtók mögé zárt sokakat, képeitekkel a velünk élő hagyományaink, értékeink mellett teszitek le voksotokat.

Arra figyelj, hogy ha többen vagytok a képen, minden esetben, a képen szereplő személy egyetértése szükséges a fotó megjelenítéséhez. Gyerekek esetén a szülők hozzájárulása is fontos!

dátum

2020. április 24.

Jegyár

ingyenes
kategória