Zoord lemezbemutató koncert – Könnyűzenei Klubkoncertek az Együd Árpád Kulturális Központban

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb és legvirtuózabb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.
A dalok alapját képező erdélyi és ősi nomád népzenéhez bátran és kreatívan nyúl a trió, zenéjük egyszerre ősi, tradicionális, ugyanakkor mai, bulis, táncolható – a hangszerelésben pedig igazi kuriózum a doromb, amely elég kevés zenekarnál lelhető ma már fel, s ott is leginkább háttérben meghúzódó ritmuskíséretet szokott adni. A Zoord azonban „főszerepet” oszt ennek az egyszerű, de mint a zenekar esetében kiderül, rendkívül sokoldalú hangszernek.
A doromb-dob-hegedű trió új lemeze az utazás témakörét boncolgatja. Olyan zenei kalandra csábítja a hallgatót, ami kárpát-medencei gyökerekből táplálkozik, de elkalandozik az ázsiai sztyeppékre is. A zenekar az új lemez anyagát is a varsói Rafal „Praczas” Kolacinskyvel, az egyik legjobb világzenei producerrel közösen készítette.
Jegyár: 1000 ft
Jegyek elővételben a Tourinform irodában kaphatók, valamint a koncert előtt két órával a helyszínen.
A rendezvény 18 éven felüliek esetében csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A 18 éven aluli védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők, egy 18 felüli védett személy felügyelete alatt vehetnek részt az eseményen! Megértésüket köszönjük!

dátum

2021. június 23.

időpont

19:00

Jegyár

1,000Ft

helyszín

Együd Árpád Kulturális Központ
kategória