Intézményünkről

Kulturális központunk a város kulturális életét és a közösségi művelődést szolgálja 1979-es alapítása óta. Az 1991 ősze óta Együd Árpád néprajzkutató nevét viselő intézmény szervezi és bonyolítja Kaposvár nagyrendezvényeit az év eleji farsangtól kezdve a Rippl-Rónai Fesztiválon és a Miénk a Város Fesztiválon át az adventi és szilveszteri programokig.

 

2011-ben az Agóra-program keretében megújult a központi épületünk, így több mint 5000 négyzetméteren közösségi, képzési, szórakozási és élmény funkciót, valamint területi közművelődési tanácsadó szolgáltatást látunk el.

Művészeti- és próbatermeinket, közösségi helyiségeinket művészeti csoportok, civil szervezetek, szakkörök, valamint az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tölti meg élettel. A kiállítótereink közül a legjelentősebb a Vaszary Képtár, ahol nemzetközi színvonalú kiállítások kapnak helyet. Programkínálatunk színvonalas és változatos, így az idősebbek és a fiatalok is – legyenek kaposváriak, a térség lakói vagy a városunkba látogatók – találnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget.

 

Forrás:
https://otthon.kaposvar.hu/hu/lakossagi-informaciok/kultura/agora/
http://hg.hu/cikkek/varos/12682-kaposvar-csupauveg-agoraja
https://www.sonline.hu/somogy/kozelet-somogy/a-partizan-helyet-neprajzos-vette-at-az-epulet-nevtablajan-441901/