Újévi koncert

2019-ben is Újévi koncerttel kezdődik a Szivárvány Kultúrpalota programja. Az érdeklődők a Duna Szimfonikus Zenekart hallgathatják, Kováts Kolos (basszus) és Teleki Miklós (orgonaművész, zongora) közreműködésével. Vezényel Horváth Gábor, a Duna szimfonikus Zenekar állandó vendég karmestere,  2010. január 1-től a Gödöllői Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. A Zeneakadémia karmester és Karvezető tanszék tanára.

A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult Budapesten. Az azóta eltelt időszakban számos rangos belföldi és külföldi hangversenyen lépett fel. Az együttes repertoárja a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát. A zenekar művészei nemcsak a szimfonikus zenekarban dolgoznak együtt, hanem fellépnek különféle összeállítású kamaracsoportokban is. Állandó karmesterük Deák András, több mint tizenöt éve áll a zenekar élén. A zenekar a Belváros szívében található patinás Duna Palota rezidens együttese, ahol egy évadban négy bérleti sorozattal várják az érdeklődőket. Saját szervezésű felnőtt és ifjúsági hangversenyek mellett rendszeresen fellépnek a főváros különböző zenei eseményein. Gyakori vendégek a Zeneakadémián, a Vigadóban, a Stefánia Palotában, a Kongresszusi Központban és a Művészetek Palotájába is.

Művészeti vezető Szklenár Ferenc
Horváth Gábor
karmester
1975. július 10-én született Budapesten. Nyolc éves korában felvételt nyert a Magyar Rádió Gyermekkórusába. 1985-től a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának tagja. 1993-ban érettségizik a Szent István Gimnáziumban. 1983 óta napjainkig aktívan hegedül. 1998-ban diplomát szerez a Liszt Ferenc Zeneakadémia Középiskolai Énektanár és Karvezető szakán. Tanárai Maklári József és Hartyányi Judit voltak. 2002-ben a Liszt Ferenc Zeneakadémián karmester szakon kitüntetéses minősítéssel diplomát szerez. Tanárai Lukács Ervin és Gál Tamás voltak. Részt vett Jurij Szimonov és Rudolf Barshai mesterkurzusain. A Magyar Televízió által megrendezett X. Nemzetközi Ferencsik János Karmesterversenyen második helyezést és a közönség különdíját nyeri.
Kováts Kolos
basszus
Mohácson született, zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte. A Magyar Állami Operaház színpadán 1970-ben debütált, s azóta a dalszínház magánénekese. A Rio de Janeiro-i énekversenyen 1970-ben és 1973-ban az I. díjat, 1974-ben a moszkvai Csajkovszkij Zenei Versenyen a II. díjat nyerte el.
Főbb szerepei: Sarastro (A varázsfuvola), II. Fülöp (Don Carlos), Zakarias (Nabucco), Fiesco (Simon Boccanegra), A Kékszakállú herceg várának címszerepe, Mefiszto (Faust), Gremin (Anyegin), VIII. Henrik (Anna Bolena). Fellépett a milánói Scalában, az amszterdami Concertgebauw-ban, a londoni Royal Festival Hallban, a New York-i Carnegie Hallban és a Glyndebourne-i Fesztiválon is.
Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Doráti Antal, Ferencsik János, Colin Davis, Riccardo Chailly, Lamberto Gardelli, Giuseppe Patane és Seiji Ozawa.
Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja.
Teleki Miklós
Orgonaművész, 1970-ben született. 1989-től Lehotka Gábor tanítványa volt a Zeneakadémián, diplomáját 1995-ben szerezte meg. 1993-ban részt vett Virágh András mesterkurzusán Assisiben, ugyanebben az évben megnyerte a Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaverseny különdíját. Európa több országában koncertezett. 2000-ben Fischer Annie ösztöndíjas volt, valamint a Siófoki Nemzetközi Orgonakurzus tanára. Több CD-je jelent meg.
A koncert programja:
Rossini: A Sevillai borbély nyitány
Rossini: Sevillai borbély  Rágalom ária (Kováts Kolos)
Berlioz: Rákóczi Induló
Liszt: Magyar Fantázia
Zongora solo ráadás
szünet
Kálmán Imre : Csárdáskirálynő nyitány
Kálmán Imre: Marica grófnő: Mondd meg , hogy imádom..
Kálmán Imre: Ördöglovas Palotás
Lehár: Éva Keringő
J.Strauss: Pizzicato polka
J. Strauss: Tere-fere polka
Johannes Brahms 5.  Magyar tánc
Erkel Ferenc: Palotás a Hunyadi c. operából
Erkel Ferenc: : Hazám  hazám a Bánk bán című operából
A jegyek elérhetők, 2018. november 13-ától.
(a programváltozás jogát fenntartjuk)

dátum

2019. január 02.

Jegyár

3300 / 3800

helyszín

Szivárvány Kultúrpalota
kategória